Aktuelt

Ombygning 2021:
D. 19. april 2021 flytter vi i midlertidige lokaler på Vinkelvej 17, 8870 Langå, ( Den gamle børnehave), da vi skal have lavet vores dejlige lægehus om. Vi glæder os rigtig meget til dette og håber, at I vil bære over med os i de nye midlertidige rammer. Klinikken er lukket d. 19. og 20. april mens vi flytter. Men hvis I får akut brug for lægehjælp, kan I da ringe til Ulstrup lægehus på 86463355. I bedes bestille medicin og tider i dagene før eller vente til d. 21. april hvor I igen kan kontakte os på 86461399.

Selvbetjening
Det er nu muligt, at bestille nogle tider online. Vælg venligst den konkrete aftaletype. Hvis du ikke kan finde den ønskede aftaletype, bedes du ringe til lægen eller sekretæren. Husk mundbind er påkrævet for, at vi kan holde klinikken åben.

Konsultationer
Coronaepidemien er fortsat over os, og vi bør derfor fortsat være meget påpasselige. Derfor beder vi jer om, så vidt muligt, at man kommer alene til konsultationen. Børn bør kun have 1 ledsager med. Kom kun et par minutter før den aftalte tid og hold god afstand i venteværelset. Såfremt du oplever symptomer såsom, hoste eller ondt i halsen, bedes du aflyse din tid.

Under pandeminen må man ikke være i klinikken i længere tid ad gangen. Konsultationerne vil derfor være anderledes end I er vant til.

Under normale omstændigheder varer en konsultation i alt 15 minutter. Dette tidsrum er inkl. forberedelse, journalføring samt evt. udfærdigelse af henvisning og receptudstedelse.

Du må/kan godt tage flere emner op såfremt det lader sig gøre indenfor tidsrammen.

Børneundersøgelser varer som udgangspunkt 30 minutter med undtagelse af 5 uger, 2 og 3 års undersøgelsen, hvor der afsættes 15 minutter.

Cannabis
D. 1. januar 2018 trådte en forsøgsordning med medicinsk cannabis i kraft. Vi har i klinikken besluttet ikke at udskrive cannabis. Dette skyldes, at produkterne ikke er testet i kliniske forsøg, og det betyder, at vi som læger ikke har samme viden om virkninger og bivirkninger, som man har ved godkendt medicin. Vi har besluttet dette af hensyn til patienternes sikkerhed. Ved yderligere spørgsmål er man velkommen til at henvende sig til lægerne, hvor det også er muligt at få udleveret en skriftlig informationsbeskrivelse. Skrivelsen kan også findes her.

Afhængighedsskabende medicin
Grundet nye strammere retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen pr. 1. januar 2018 vedrørende afhængighedsskabende medicin (f.eks. sovepiller, beroligende medicin og stærk smertestillende medicin), er det fremover nødvendigt med personligt fremmøde ved alle receptfornyelser, hvor der skal bestilles tid ved en af lægehusets sygeplejersker. Minimum én gang om året skal der være en konsultation ved lægen angående medicinen.

Blodprøver
Region Midt har bestemt, at fra d. 1. juli 2016 vil blodprøver, der er rekvireret af hospitalerne, ikke længere kunne foretages i almen praksis.

Telefontid ved lægerne
Telefontiden ved lægerne ligger i tidsrummet kl. 8.00-9.00. Det er her muligt, at vælge hvilken læge, man gerne vil tale med. Det er dog ikke alle lægerne der har telefontid hver dag.

Sygesikringsbevis
Fra 1. september 2014 skal man huske sit sundhedskort (det gule sygesikringsbevis) ved besøg i klinikken, ellers kan man risikere selv at skulle betale for ydelsen eller at skulle bestille en ny tid. Desuden bruger vi sundhedskortet til at registrere, at du er ankommet. Husk derfor altid at køre sundhedskortet igennem ved ankomst i klinikken – så undgår du unødvendig ventetid.

Selvbetjeningsportal
For at få adgang til selvbetjeningsdelen skal nye brugere oprettes med brugernavn og adgangskode. Tryk på knappen “Selvbetjening” og følg vejledningen eller læs nærmere om brugeroprettelsen i menuen til højre.

Telefontid ved sygeplejerske
Der er telefontid hos sygeplejersken hver tirsdag og torsdag i tidsrummet 13.00-14.00. Her kan man bl.a. ringe og få svar på blodprøver. Sekretærerne kan ikke give svar på blodprøver, men gerne på urinprøver.