Aktuelt

Cannabis
D. 1. januar 2018 trådte en forsøgsordning med medicinsk cannabis i kraft. Vi har i klinikken besluttet ikke at udskrive cannabis. Dette skyldes, at produkterne ikke er testet i kliniske forsøg, og det betyder, at vi som læger ikke har samme viden om virkninger og bivirkninger, som man har ved godkendt medicin. Vi har besluttet dette af hensyn til patienternes sikkerhed. Ved yderligere spørgsmål er man velkommen til at henvende sig til lægerne, hvor det også er muligt at få udleveret en skriftlig informationsbeskrivelse. Skrivelsen kan også findes her.

Afhængighedsskabende medicin
Grundet nye strammere retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen pr. 1. januar 2018 vedrørende afhængighedsskabende medicin (f.eks. sovepiller, beroligende medicin og stærk smertestillende medicin), er det fremover nødvendigt med personligt fremmøde ved alle receptfornyelser, hvor der skal bestilles tid ved en af lægehusets sygeplejersker. Minimum én gang om året skal der være en konsultation ved lægen angående medicinen.

Influenzavaccination
Vaccinen anbefales til:

  • Personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år
  • Førtidspensionister
  • Kronisk og/eller alvorligt syge
  • Svært overvægtige
  • Gravide i 2. og 3. trimester
  • Husstandskontakter til svært immunsupprimerede

Blodprøver
Region Midt har bestemt, at fra d. 1. juli 2016 vil blodprøver, der er rekvireret af hospitalerne, ikke længere kunne foretages i almen praksis.

Telefontid ved lægerne
Telefontiden ved lægerne ligger i tidsrummet kl. 8.00-9.00. Det er ikke muligt at vælge hvilken læge, man gerne vil tale med. da vi har erfaret, at de fleste spørgsmål kan besvares af hvilken som helst læge i klinikken. Vi håber dermed at gøre ventetiden i telefonen kortere.

Sygesikringsbevis
Fra 1. september 2014 skal man huske sit sundhedskort (det gule sygesikringsbevis) ved besøg i klinikken, ellers kan man risikere selv at skulle betale for ydelsen eller at skulle bestille en ny tid. Desuden bruger vi sundhedskortet til at registrere, at du er ankommet. Husk derfor altid at køre sundhedskortet igennem ved ankomst i klinikken – så undgår du unødvendig ventetid.

Selvbetjeningsportal
For at få adgang til selvbetjeningsdelen skal nye brugere oprettes med brugernavn og adgangskode. Tryk på knappen “Selvbetjening” og følg vejledningen eller læs nærmere om brugeroprettelsen i menuen til højre.

Telefontid ved sygeplejerske
Der er telefontid hos sygeplejersken hver tirsdag og torsdag i tidsrummet 13.00-14.00. Her kan man bl.a. ringe og få svar på blodprøver. Dette, fordi vi har erfaret, at det kan være svært at træffe lægerne i telefontiden mellem kl. 8.00-9.00.